Dino-poten in Turkmenistan

Print Print

Dino-poten in TurkmenistanHet is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij Turkmenistan, maar je kunt hier een spectaculaire verzameling afdrukken van dinosaurus-poten vinden! Op het Plateau van de Dinosaurussen, (af)gelegen in het uiterste zuidoosten van het land, ½ km lang en 200 meter breed, vind je meer dan 400 pootafdrukken van dino’s! De afdrukken stammen uit de laatste Jura Periode, ongeveer 150 miljoen jaar geleden en zijn 70 á 80 cm groot. De dinosaurussen die ze maakten waren 8 tot 12 meter groot en wogen ergens tussen de 5.000 en 10.000 kilo.
Het Dinosaurus Plateau ligt in de Kugitang-bergen, de “bijna ondoordringbare bergen”, zoals de naam in het Nederlands luidt. Je vindt er een natuurreservaat en de hoogste berg van Turkmenistan, de Air Baba van 3137 meter hoog.

Je kunt het bezoek aan het Dinosaurus Plauteau als onderdeel van bijv. onze uitgebreide rondreis door Turkmenistan & Oezbekistan inplannen. Maar natuurlijk kunnen de Kugitang-bergen ook op een andere manier in ons Turkmenistan-programma worden ingepast. Neem voor advies contact met ons op per telefoon (030-3040031) of per email: info@blinireizen.nl.