Navruz: Nieuwjaar in Turkmenistan

Print Print

Op 21 maart 2016 vieren de Turkmenen Navruz (“nieuwe dag”): een feestdag die het begin van de lente markeert. Net buiten de hoofdstad Ashgabat worden dan zoals ieder jaar grootse festiviteiten georganiseerd waarbij de Turkmeense cultuur staat. Buitenlandse bezoekers zijn daarbij zeldzaam, maar zeer welkom. Navruz is hierdoor een uitgelezen mogelijkheid de Turkmenen en hun gebruiken beter te leren kennen. En natuurlijk een mooie aanleiding voor een bezoek aan dit bijzondere en onbekende Centraal-Aziatische land.

Vorig jaar had Wouter de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de viering van het Nieuwjaar en maakte een kleurrijke foto-impressie.

Interesse in Navruz en Turkmenistan? Kijk dan voor meer informatie op onze reizen naar Turkmenistan-pagina.

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

Onderstaande afbeelding van de viering van Navruz in Afghanistan is een van de prachtige foto’s die te vinden zijn in een NRC-artikel, verschenen op 23 maart van dit jaar.
Viering van Navruz in Afghanistan