Self-drive Kaukasus

Print Print

Zelf op pad in een huurauto in de Kaukasus: het wordt steeds populairder. Het geeft een gevoel van vrijheid en avontuur dat je minder hebt bij een reis per auto met chauffeur.

Al onze voorbeeldreizen door Armenië en Georgië zijn nu ook mogelijk als self-drive. Dat geldt ook voor de reizen die starten in Jerevan en eindigen in Tbilisi (en andersom natuurlijk).

Zelf rijden door Georgië en Armenië is prima te doen, de meeste wegen zijn goed begaanbaar. Alleen in afgelegen gebieden en buiten de doorgaande wegen kom je onverharde wegen tegen. Het asfalt op de provinciewegen is niet altijd in goede staat. We raden dan ook aan een auto te kiezen die hoog op de wielen staat. Een 4×4 is niet nodig, tenzij je buiten de zomer afgelegen gebieden als Tusheti wilt bezoeken.

Buiten Tbilisi en Jerevan is er niet al teveel verkeer, alleen op de hoofdweg van Tbilisi naar Gori en verder naar het westen kan het soms druk zijn. De bewegwijzering op de hoofdwegen is gelukkig in ons schrift en niet in het niet te ontcijferen Armeens of Georgisch. Houd er wel rekening mee dat je buiten de steden weinig mensen tegenkomt die Engels spreken. Dat maakt het soms moeilijk om in een stadje of dorp je overnachtingsplek te vinden, zeker als dit een guesthouse is.
Maar kijk je daar doorheen, dan zie je juist de charme. Het met handen-en-voeten vragen van de weg aan een toevallige passant, wordt een avontuur op zich.

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het
offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

Kijk voor andere self-drive reizen op onze Fly & Drive-pagina.

Onderweg in Armenië