Reviews & Reisverslagen

Print Print

Reviews & Reisverslagen
 
Blini heeft in de loop van de jaren veel leuke en mooie recensies verzameld die een goede en nuttige aanvulling zijn op de informatie die we zelf geven. Op dit moment zijn we bezig om deze recensies een plek te geven op deze pagina. Ook op onze Facebook-pagina delen we sinds enige tijd ervaringen van reizigers, zie het album Wat vonden onze reizigers.

Als je het leuk vindt om een recensie van je Blini-reis, in welke vorm dan ook, achter te laten op onze website of Facebook-pagina, dan kun je contact opnemen via info@blinireizen.nl

Reviews & Reisverslagen
Centraal-Azië
de Baltische Landen
India & Nepal
Iran
de Kaukasus
Moldavië & Oekraïne
Rusland
Wit-Rusland

Meer weten over de werkwijze van Blini, onze garanties en onze vaste reizigers? Lees dan het artikel in de Reisgids van de Consumentenbond waarin o.a. aandacht wordt besteed aan garantiefonds GGTO. Door op het icoontje hiernaast te klikken kun je het artikel openen: (PDF document)


• Centraal-Azië
Evaluatie Kirgizië & ChinaKirgizië & China
In augustus 2015 ging Marja met 3 reisgenoten via ons op pad. Na thuiskomst schreef ze op onze Facebook-pagina: “In augustus hebben we een stuk van de zijderoute gereisd, van Bishkek naar Beijing, wat een geweldige reis!! Vooraf was er fijn contact met Wouter en Irene van Blini, er kon van alles worden aangepast en alle vragen werden snel en duidelijk beantwoord.” Bekijk hun prachtige foto’s in het Kirgizië- en het China-album.
 
Evaluatie De Pamir HighwayDe Pamir Highway
Een van de “Seven Lakes” in het Fan-gebergte in het noordwesten van Tadzjikistan. De foto is van Rob & Marijke, genomen tijdens een “een onvergetelijke reis in Tadzjikistan” in juni 2014. Een selectie van hun foto’s is te vinden in het Facebook-album dat we uit hun foto’s samenstelden.
 
Evaluatie Oezbekistan & de PamirsOezbekistan & de Pamirs
“In oktober/november 2014 maakten wij een reis van Tashkent (Oezbekistan) door Tadzjikistan naar Osh (Kirgizstan). Deze voor ons onbekende landen in Centraal-Azië hebben ons aangenaam verrast.” Volg de belevenissen van Marijke & Sven in hun uitgebreide reisverslag en bekijk hun foto’s die een prachtig beeld geven van een reis die niet altijd even makkelijk was…
 
Turkmenistan
Evaluatie TurkmenistanJan Willem, geoloog van huis uit, en zijn vrouw reisden in september 2013 naar Oezbekistan & Turkmenistan. Een belangrijke reden voor de tocht was het gesteente in de regio. Ze kwamen enthousiast terug (“…laat je even weten dat we een prachtige reis hebben gehad. Vooral Turkmenistan heeft ons verrast: de tochten naar Dehistan, Cheleken, Yangikala, Garabogaz lagoon en de Gonur Depe site waren geweldig.”) en maakten prachtige foto’s, o.a. deze in de Yangikala Canyon.
Top
 
• Baltische Landen
Evaluatie Rondreis Baltische LandenIn augustus 2014 maakte de familie Ros (met 3 kinderen in de leeftijd van 10, 13 en 15 jaar) een 3-weekse rondreis per auto door de Baltische Landen, beginnend en eindigend in Tallinn. Uit hun verslag: “We hebben een hele goede vakantie gehad met goed weer (in tegenstelling tot Nederland). En alles wat via jullie geregeld was, verliep ook goed. In het kader van tips voor andere reizigers wil ik vooral de natuurparken en -gebieden aanbevelen. We hebben die toegevoegd aan de standaard 11-daagse reis en daar was ik uiteindelijk heel blij mee. Het is een prettige afwisseling met de kerken, binnensteden en kastelen (er treedt toch een soort verzadiging op bij het zoveelste kasteel). Tips zijn wat ons betreft:
– Koerse schoorwal en wandelen in de duinen, bijvoorbeeld bij de obelisk in Nida heb je een prachtig uitzicht, zeker met ondergaande zon.
– Lahemaa-park: het plankenpad door het moeras Viru raba en Kasmu schiereiland. Het plankenpad is vanaf de autoweg slecht aangeven, maar half op de gok hebben we het uiteindelijk gevonden. Prachtig.
– Ook het bezoek aan de mijnen in het museum over de mijnbouw bij Kohtla-Jarve (Kaevanduspark) is interessant. En dan is een detour langs het Peipsi-meer ook echt de moeite waard. Even lekker zwemmen. We kijken terug op een mooie vakantie.”

Top
 
• India & Nepal
Evaluatie LadakhLadakh
In augustus 2014 reisden Ellen en reisgenote 15 dagen door India waarbij ze ook Ladakh aandeden. Uit hun feedback: “Onze reis is perfect verlopen. Wij hebben het erg fijn gehad en alles was tot in de puntjes geregeld. Bij aankomst in ons hotel in Delhi kregen we een mooi mapje met alle vouchers, ticket en het volledige programma. De mensen van de lokale agent waren allemaal even vriendelijk en servicegericht. We werden zelfs tot in de trein gebracht en op het vliegveld werd gecontroleerd of alles wel goed ging. Zowel ik als mijn reisgenote zijn erg te spreken over Blini reizen en zullen jullie zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.” Een impressie vind je in het Facebook-album dat we uit hun foto’s samenstelden.
 
Evaluatie De weg naar LadakhDe weg naar Ladakh
Ruud en Janet reisden met Blini naar Chandigarh in het noorden van India, voor een bezoek aan hun zoon die daar tijdelijk verblijft. In overleg maakten we een rondreis op maat, waarbij verschillende aspecten van dit enorme land worden gecombineerd. Ruud maakt prachtige tekening van de Manu-tempel in Manali en schrijft na thuiskomst het volgende:
“Het was een geweldige trip, prima wederzijds voorbereid!”
Lees meer…
 
Evaluatie IndiaRajasthan
Meneer Smit maakte in januari 2015 onze 15-daagse rondreis Rajasthan Compleet en koos op drie plaatsen voor lokale gidsen. Zijn feedback: “Guides: all adequate. VERY good: Bikaner, Jaisalmer and Jaipur: all three outstanding guides, independent thinkers, intellectuals, well informed, eager to tell, quite an experience. Especially they made the difference between a Lonely Planet guide and a good trip.” en “Onder de gidsen heb ik mensen ontmoet, die ik mijn leven niet zal vergeten.”
Lees meer…
 
Zuid-India
December 2014 reisden Tom & Fanny in 3 weken van Chennai naar Trivandrum: “De reis is een droom geweest. Franny en ondergetekende hebben genoten van elke dag. Alle lof naar de medewerkers van de lokale agent. De chauffeurs waren zeer voorkomend en speelden werkelijk op alles in. Als ik mijn camera maar oppakte dan werd er gestopt om mij rustig te kunnen laten filmen. De inhoud van de reis was heel goed en de rustdagen kwamen heel goed uit. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het eerste deel door Tamil Nadu best zwaar was i.v.m. alle tempels. Ze waren stuk voor stuk heel mooi en ik had er geen enkele willen missen, maar het begon wel te duizelen. De natuur begon in Periyar en was een verademing. Het eerste hotel, Mamalla Heritage, was goed en ik dacht als de kwaliteit van de rest hetzelfde is dan gaat het goed. Tot mijn verbazing werd het alleen maar beter. De grote verscheidenheid van de hotels is ook een fantastische ervaring. Een hotel als museum, een als landhuis, een als boerderij, gewoonweg fantastisch. Tijdens de rustdagen in Cochin en Varkala hadden we bovenal de mogelijkheid uit te rusten van alle inspanningen om alles te bekijken. De tocht over de backwaters was geweldig en de service fantastisch. Het is wel een reis die je niet elk jaar zal doen maar ik had het voor geen goud willen missen.”
 
Evaluatie Zuid-IndiaFebruari 2015: Tonnie maakt een rondreis van 4,5 week door het zuiden van India. Na 2 weken stuurde ze ons een bericht met de titel: “Een warm welkom” “In onze rondreis zijn we vandaag aangekomen in Swamimalai. Vanochtend hebben we eerst in Tanjore een oude tempel bezocht. Een gigantisch bouwwerk met aan de buiten grens vier met goden voorstellende beelden. Daarbinnen is een galerij met veel nissen, waarin weer beelden van vruchtbaarheid staan. Lees meer…
 
Nepal
Evaluatie NepalVoor Thei & Lojan, eerder met ons op pad geweest naar Oezbekistan en India, maakten we een reis-op-maat naar Nepal. Op 11 januari vertrokken ze, dit keer in gezelschap van hun neef, en maakten een rondreis van 3 weken. Op onze vraag of ze het goed hadden gehad antwoordden ze: “Het was inderdaad weer een superreis”. Hun ervaringen kun je lezen in het uitgebreide reisverslag dat ze onderweg bijhielden.

Top
 
• Iran
Terug naar Dezful
Evaluatie Rondreis IranBas en familie maakten eind december 2015 een rondreis door Iran, waarbij gebruikelijke highlights als Shiraz, Persepolis, Yazd en Isfahan werden aangedaan. Bijzonder echter was het verzoek om Dezful te bezoeken, een stad in de zuidwestelijke grensstreek van het land. Bas had er als kind ooit gewoond en wilde in Dezful en directe omgeving rondkijken: “In Dezful wil ik graag de tijd hebben om de stad zelf te bekijken. Daar heb ik gewoond en ben benieuwd wat er nog van staat en of ons woonhuis de oorlog heeft overleefd. Lees het verslag…
Top
 
• de Kaukausus
Evaluatie ArmeniëArmenië
Boudewijn vroeg ons een reis naar Armenië samen te stellen, waarin hij de volgende ingrediënten wilde opnemen: vertrek juli of september, een combinatie van cultuur, wandelen (bijv. de beklimming van de Mt Aragats en het gebied rond Ughtasar) en een bezoek aan plaatsen die samenhangen met de christelijke wortels van Armenië. I.v.m. de hogere temperaturen in de zomer adviseerden we hem in september te reizen. Zoals altijd vroegen we hem na thuiskomst ons zijn ervaringen te mailen, met eventuele adviezen voor ons en volgende reizigers.
Lees meer…
 
Evaluatie ArmeniëRutger, zijn schoonvader en 2 zwagers vlogen in maart 2014 voor een lang weekend naar Jerevan en maakten met chauffeur Grigor excursies naar het meer van Sevan, Echmiadzin, Garni & Geghard, Khor Virap, Areni & Noravank. Na terugkomst stuurden ze ons 2 mails: een voor Blini (“We hadden een geweldige trip naar Armenië: goede vluchten, een goed hotel, een geweldig goed programma inclusief leuke voorstelling en bovenal een geweldig goede gids Grigor.”) en een voor Grigor. Lees meer…
 
Evaluatie KaukasusAzerbeidzjan
Net als in 2015 reisde Peter in april 2016 met ons naar de Kaukasus. Direct na terugkomst mailde hij: “Vandaag teruggekomen van de fantastische reis naar Baku & Tbilisi. Ik heb echt genoten, alles was prima geregeld, de vluchten, de aansluitingen, de transfers, de treinreis, de hotels. Afgelopen jaar was het Tbilisi en Yerevan, nu dus Baku en Tbilisi. Het reizen met het openbaar vervoer vind ik echt een meerwaarde.” Lees meer en bekijk een deel van de foto’s die hij maakte in het Facebook-album “Reizigersfoto’s: Bakoe”.
Top
 
• Moldavië & Oekraïne
Evaluatie Moldavië & OdessaMoldavië & Odessa
(oktober 2015) Ed, die vorig jaar met ons de Kaukasus verkende, vertrok vorige week voor een 7-daagse reis naar Moldavië & Odessa. In Moldavië maakte hij met een gids een aantal dagexcursies, o.a. naar de kloosters van Hincu & Capriana en naar de befaamde wijnkelders van Cricova. Natuurlijk mocht een bezoek aan het intrigerende, zelfverklaarde, staatje Transnistrië niet ontbreken (zie foto). Op dag 5 stapte hij in een ouderwetse trein en stak de Oekraïense grens over, waarna hij de laatste 2 dagen in Odessa doorbracht. Lees meer…
Top
 
• Rusland
Evaluatie Gouden RingGouden Ring
In 2012 maakte freelance regisseur Camiel van den Boogaard een korte filmimpressie van zijn reis langs de Gouden Ring. We zien hoe hij, samen met zijn moeder, vanuit Moskou drie steden van de Gouden Ring bezoekt: Vladimir, Suzdal en Yaroslavl.

Top
 
• Wit-Rusland
Roadtrip Belarus
In september 2014 doorkruisten Lizan en haar zoon Jonne in een huurauto het voor velen nog onbekende Belarus (Wit-Rusland). Hun roadtrip startte in de Litouwse hoofdstad Vilnius en eindigde in het Letse Riga. De tocht voerde o.a. langs de belangrijkste hoogtepunten van Wit-Rusland: de steden Grodno, Brest, Minsk, Vitebsk en Polotsk. Van hun reis maakten ze een verslag, Lizan in woorden en Jonne in beelden. Beiden geven een mooi inkijkje in het leven van alledag.
“Minsk is duidelijk een grote stad met navenant druk verkeer. Maar de mens rijdt rustig. Geen gescheur, geen bumperkleven of getoeter. Wanneer je iemand voorbij laat gaan word je bedankt door knipperende lichten. Bij het benzine tanken komt de vraag waar we vandaan komen; “Holland”. Enthousiast volgt: Aah, Gullit! I love you. Zoals iedere keer overigens enthousiast gereageerd werd als we vertelden waar we vandaan kwamen.”
Het complete verslag is te vinden op onze Facebook-pagina.
 
Verering oud-strijders (foto: Frans de Graaf)Onbekend Minsk
Half oktober 2015 ‘deed’ Frans de Graaf in 6 dagen het rondje Minsk-Vitebsk-Polotsk-Minsk. Op de website van ECKTIV vind je zijn tips voor een stadswandeling door Minsk. In het reisverslag dat Frans schreef voor de website van Bestemming in Beeld vind je algemene tips en praktische informatie voor een bezoek aan Wit-Rusland.
Top