De bergen van Tusheti

Print Print

De bergen van Tusheti

Ongerept en indrukwekkend. Het is niet eenvoudig de dalen van Tusheti te bereiken, maar dit prachtige gebied is die moeite meer dan waard. Je wordt beloond met traditionele bergdorpen, groene dalen en imposante Kaukasus-pieken. Je maakt tijdens deze reis twee lange dagwandelingen door een van de mooiste landschappen van Georgië

Dit pakket is als zelfstandige reis te boeken. Je kunt Tusheti echter ook goed inpassen in een van onze andere Georgië-reizen. Het betekent waarschijnlijk dat het reisschema wat moet worden aangepast. Neem even met ons contact op om te vragen naar de mogelijkheden

Reistype: individuele reis
Reisduur: 7 dagen (4 dagen als uitbreiding van een onze Georgië-reizen)
Reistijd: juni tot en met september (eerder en later is Tusheti door de sneeuw onbereikbaar)

Prijs vanaf: € 699,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Georgië.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1 Tbilisi
De reis begint in Tbilisi. Je komt aan vanuit Nederland, België, Bakoe, Jerevan of een andere plaats in Georgië.

Deze nacht slaap je in een hotel in het centrum van de stad.

Dag 3 David Gareja & Telavi
Je gaat op pad met je chauffeur en eventueel een gids. De eerste stop is bij het kloostercomplex van David Gareja, dat stamt uit de 6e eeuw. De kerken en de cellen van de monniken zijn uitgehakt in de rotsen. Een stevige wandeling voert naar het Udabno-klooster, waarvandaan je een weids uitzicht hebt over de valleien van Azerbeidzjan.

In de middag bereik je het groene dal van Kakheti, hert hart van de Georgische wijnbouw. Je overnacht in een guesthouse in het stadje Telavi.

Dag 3 Omalo
Vandaag begint je tocht naar Tusheti pas goed. Je verlaat het brede dal van Telavi en volgt de Alazini-rivier de bergen in. Je begrijp al snel waarom Tusheti vier maanden in het jaar afgesloten is van de rest van Georgië. Na een lange maar mooie rit bereik je de 2900 meter hoge Abano-pas waarvandaan je indrukwekkend zicht hebt op de Kaukasus en de dorpjes op de berghellingen. In de dorpjes vallen direct de eeuwenoude woontorens op. Deze zorgden voor bescherming tegen lawines en aanvallers.

In de loop van de middag kom je aan in Omalo, het grootste dorp van Tusheti. Hier bezoek je een van de vele woontorens en een klein museum dat het bergleven toont.

Je slaapt drie nachten in een guesthouse. De voorzieningen zijn eenvoudig maar hier ervaar je wel de traditionele Georgische gastvrijheid. Bovendien leer je de Georgische keuken kennen. Elke avond wordt de tafel vol gezet met heerlijke gerechten. Maak niet de fout te denken dat het allemaal opmoet. Je gastvrouw blijft net zo lang in de keuken aan de slag totdat je het opgeeft.

Dag 4 Shenako – Diklo – Omalo
De eerste dag wandelen. Je trekt te voet de prachtige natuur in. Je tocht voert je door twee typische dorpjes: smalle straatjes, goedgebouwde stenen huizen en bewerkte balkons. Jammer genoeg staan niet alle torens meer overeind. Veel bewoners uit de streek zijn vertrokken en wonen inmiddels in Kakheti en Tbilisi. Maar de laatste jaren komen steeds meer mensen terug naar hun geboortestreek. Vooral in de zomermaanden zijn veel huizen weer bewoond.

Je wandelt deze dag circa 8 uur. In overleg met je chauffeur kun je er voor kiezen dit te verkorten of te verlengen.

Dag 5 Dartlo – Chesho – Parsma – Omalo
Weer een volle dag in de ongerepte natuur van Tusheti. De dag begint met een autorit naar Dartlo. Hier vandaan loop je naar de eeuwenoude dorpjes Chesho en Parsma, de wandeltijd is ongeveer 4 uur.

Dag 6 Tbilisi
Op dag 6 staat de lange rit terug op het programma. Gelukkig verveelt de natuur geen moment. In Kakheti stop je bij de Alaverdi-kathedraal, die al sinds de 11e eeuw indrukwekkend groot midden in de vlakte ligt

Dag 7 einde reis
Je Tusheti-reis is ten einde. Je vliegt terug naar huis of vervolgt je reis door de Kaukasus.

Top