De échte Trans-Sib Express

Print Print

Met de Trans-Siberië Express van Moskou naar Vladivistok

De echte Trans-Siberië Express rijdt van Moskou naar Vladivostok en doorkruist daarbij heel Siberië. Onderweg stap je uit in Irkutsk bij het Baikal-meer. Vanaf de havenstad Vladivostok vlieg je via Moskou terug naar huis. Deze ultieme treinreis duurt 14 dagen, waarvan je in totaal 7 nachten in de trein slaapt.

Reisduur: 14 dagen
Beste reistijd: van april t/m oktober

Prijs vanaf: € 849,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Rusland.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-3 Moskou
Je vliegt naar Moskou en hebt bijna twee volle dagen voor deze fascinerende wereldstad. Dat betekent dat je een keuze moet maken tussen alles wat er is te zien en te doen: het Rode Plein, het Kremlin, het Pushkin Museum, de Trechakov Galerij en nog veel meer.

Dag 3-7 de trein
Op dag 3 vertrekt ’s avonds de trein naar het oosten. De volgende dagen ben je onderweg door het eindeloze Rusland en ga je op in het ritme van het leven aan boord van de trein.

Dag 7-10 Irkutsk en het Baikal-meer
Als je ’s ochtends aankomt op het station van Irkutsk word je opgewacht. Je verlaat de hoofdstad van Siberië en rijdt naar het tachtig kilometer verderop gelegen Baikal-meer. Hier heb je bijna twee dagen om weer te wennen aan vaste grond onder de voeten en te genieten van de natuur rond het meer. Op dag 9 rijd je terug naar Irkutsk.

Dag 10-13 de trein
Vroeg in de ochtend vertrek je vanuit Irkutsk en val je terug in het ritme van de treinreiziger. Het eerste grote station is Ulan Ude. Hier slaan de meeste reizigers af naar het zuiden, naar de steppes van Mongolië. Jouw trein volgt echter het hoofdspoor van de Trans-Siberië Express, verder naar het oosten.
Je verlaat officieel Siberië en rijdt het Russische Verre Oosten binnen. Leeg, onherbergzaam en ijskoud in de winter. Prachtige natuur en nauwelijks andere toeristen.

Dag 13-14 Vladivostok
Vladivostok is bijna spreekwoordelijk voor “ver weg”. De stad is het eindstation van de Trans-Siberische spoorlijn, 9288 kilometer van Moskou. En daarmee voor veel reizigers het einde, of het begin, van een lange en fascinerende reis door Rusland.

Je komt ’s ochtends aan en hebt de rest van de dag om deze havenstad te leren kennen. De volgende dag vertrekt je vliegtuig, terug naar het westen, terug naar Amsterdam of België.

Top