Dinosaurus Plateau (4 dagen)

Print Print

Dinosaurus Plateau (4 dagen)

De Kugitang-bergen in het uiterste zuidoosten van Turkmenistan vormen een van de mooiste en meest bijzondere bestemmingen van het land. Dat de bergen desondanks ontbreken in de meeste rondreizen door Turkmenistan, komt door de afgelegen ligging. De reizigers die de moeite nemen het gebied te bezoeken worden beloond met een prachtig berglandschap en het fascinerende Dinosaurus Plateau.

Dit 4-daagse pakket kan worden gebruikt als aanvulling op onze uitgebreide rondreis door Oezbekistan & Turkmenistan. Hierbij kom je op dag 1 van het pakket aan vanuit Mary en Merw en overnacht in Turkmenabad. De volgende ochtend vertrek je dan richting Koyten. Het pakket kan natuurlijk eenvoudig worden omgedraaid. De tocht begint dan op de ochtend van dag 1 aan de Oezbeekse grens (niet ver van Buchara). Je reist dezelfde dag door naar de Kugitang-bergen. Op dag 3 reis je terug naar Turkmenabad. Na een overnachting in deze stad vertrek je op dag 4 naar het zuiden en Mary en Merw.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 4 dagen
Beste reistijd: mei t/m juni en van september t/m oktober

Prijs vanaf: € 375,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Turkmenistan.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1 Turkmenabad
Je komt in de namiddag aan in Turkmenabad. In plaats van door te reizen naar Buchara, zoals in onze rondreis door Turkmenistan & Oezbekistan, overnacht je in de stad.

Dag 2-3 Kugitang
Je vertrekt op je tocht naar het afgelegen zuidoosten van Turkmenistan. Je hebt daarbij de beschikking over een 4×4 met chauffeur en, tegen een meerprijs, ook een gids.

Bereid je voor op een lange rit. Je bent vandaag zo’n 10 uur onderweg over de vlaktes van Turkmenistan. Dit geeft je een goede indruk van de uitgestrektheid van het land. Je rijdt langs eindeloze velden met katoen en tarwe en komt regelmatig door dorpen. Je stopt bij de boeiende mausoleums van Alamberdar en Astana-Baba, die niet meer dan een paar kilometer van elkaar liggen.

Aan het einde van de dag kom je aan bij de Koyten Base Lodge, aan de rand van de Kugitang-bergen (ook wel de Koyten Dag genoemd, in het Nederlands “de bijna ondoordringbare bergen”). De accommodatie is eenvoudig.

De hele volgende dag besteed je in de Kugitang-bergen. Het kalksteen gebergte wordt doorsneden door talloze nauwe en vaak spectaculair mooie kloven. Hier ligt ook de hoogste berg van Turkmenistan, de Air Baba van 3137 meter hoog. Het gebied wordt beschermd door het Kugitang Nature Reserve. Het park beschermt onder meer zeldzame geiten- en schapensoorten.

Het hoogtepunt van de dag is het Dinosaurus Plateau. Op een vlakte van 500 bij 200 meter zijn meer dan 400 pootafdrukken van dinosaurussen gevonden, met de grootste van 80 centimeter. Het is een bijzondere ervaring om helemaal alleen en in een prachtig landschap bij deze afdrukken te staan.

De cañon en grot van Kyrk Gyz zijn ook de moeite waard. De smalle kloof leidt naar een heilige grot. De overlevering wil dat een wens uitkomt als je een strook stof met klei tegen het plafond gooit en deze blijft hangen. Talloze flarden stof hangen nu dus van het plafond van de grot naar beneden.

Dag 4 Turkmenabad
Je rijdt weer terug naar Turkmenabad. Aan het einde van de dag kom je aan bij de Oezbeekse grens, niet ver van legendarisch Buchara.

Top