Fietsen van Klaipéda naar Riga

Print Print

Uitgebreide reisinfo Fietsen van Klaipéda naar Riga

Een 9-daagse fietsreis langs de kusten van Litouwen en Letland. Deze tocht voert je langs verlaten stranden, over ongerept platteland en door kleine dorpen en steden. De eindbestemming is de boeiende stad Riga.

Beginpunt van de fietstocht is de havenstad Klaipéda. Klaipéda is eenvoudig per bus te bereiken vanuit Riga of Vilnius. In Palanga, 32 kilometer verderop, is een luchthaven. Ten slotte varen er vanaf de Duitse havenstad Kiel veerboten naar Klaipéda.

Fietsen en fietstassen kun je zelf meenemen maar zijn ook via ons te huren.

Het is geen enkel probleem deze reis aan te passen, bijvoorbeeld door etappes samen te voegen als je langere fietsdagen wilt maken. Deze tocht is goed te combineren met de andere fietsreizen op onze website maar bijvoorbeeld ook met onze reis langs de Baltische hoofdsteden of met onze autorondreizen.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 9 dagen
Beste reistijd: mei t/m september

Prijs vanaf: € 449,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Litouwen en Letland.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1 Klaipéda
De reis begint in de gezellige havenstad Klaipéda. Aan het begin van de avond ontmoet je onze agent voor een uitgebreide briefing van de fietstocht.

Dag 2 Palanga
De eerste fietsdag kun je nog een beetje op gang komen. De route volgt de kust naar het noorden, het fietspad voert door een uitgestrekt gebied van bossen en duinen. De zee is nooit ver weg en bij goed weer is het heel verleidelijk een zijweggetje te nemen en een uurtje op het strand te gaan liggen.

Fietsen Klaipéda – Palanga: 25 km

Dag 3 Liepaja
De etappe van vandaag is de langste van de hele tocht. Je fietst deels over stille fietspaden en deels over een provinciaalse weg. Ongemerkt passeer je de grens tussen Litouwen en Letland.
Het doel is de havenstad Liepaja. Het centrum van Liepaja is op een ruwe manier sfeervol, de buitenwijken herinneren aan de Sovjetperiode.
Een aanrader is een bezoek aan Karosta, in het recente verleden een belangrijke marinebasis van de Sovjets, met vervallen barakken maar ook met een prachtige Russisch-orthodoxe kathedraal uit 1901.

Fietsen Palanga – Liepaja: 75 km

Dag 4 Pavilosta
Een stille en mooie weg voert je verder naar het noorden. De omgeving is landelijk en de zee is nooit ver weg. Deze avond slaap je in Pavilosta, een leuk vissersdorp met een aantal gezellige cafés. En natuurlijk: ten zuiden en noorden van Pavilosta liggen kilometerslange stranden.

Fietsen Liepaja – Pavilosta: 55 km

Dag 5 Kuldīga
Het eerste deel van de tocht volg je nog de verlaten kust. De stranden zijn stil en de kliffen reiken tot 20 meter hoogte. Je buigt af naar het oosten en rijdt landinwaarts, door kleine dorpen met houten huizen, door bossen en velden en af en toe langs een vervallen kasteel. De kans is groot dat je onderweg veel ooievaars tegenkomt, zoekend naar eten op de velden of nestelend op een paal of toren.

Het stadje Kuldīga is de vroegere hoofdstad van het hertogdom Kurzeme. Het centrum is goed bewaard gebleven en dient dan ook vaak als filmdecor.

Fietsen Pavilosta – Kuldīga: 60 km

Dag 6 Talsi
Je vervolgt je tocht over het glooiende platteland van Letland. Het stadje Talsi ligt aan de oevers van twee kleine meren.

Als je jezelf een keer wilt verwennen tijdens deze fietstocht, kun je kiezen voor een nacht in Kusku Muiza, een prachtig gerestaureerd landhuis waarvan de inrichting een museum op zich vormt. De eigenaar ontvangt maximaal een paar gasten per nacht, zodat je heerlijk kunt genieten van het huis en de prachtige omgeving.

Fietsen Kuldīga – Talsi: 55 km

Dag 7 Tukums
Tukums is de stad van rozen en tuinen. In de directe omgeving liggen tal van landhuizen en kastelen. Het is leuk om een of meerdere hiervan te bezoeken.

Fietsen Talsi – Tukums: 55 km

Dag 8 Riga
De laatste fietsdag brengt je naar de hoofdstad van Letland. Onderweg kom je door Jurmala, al onder de Russische tsaren een populaire badplaats. Je kunt overwegen de laatste 15 kilometer naar de Letse hoofdstad af te leggen per trein, maar fietsen kan natuurlijk ook.

Fietsen Tukums – Riga: 70 km

Je sluit de reis af in Riga, een boeiende en diverse stad waar je eigenlijk meer tijd voor nodig hebt dan deze reis je biedt. Natuurlijk kun je de reis daarom verlengen met een of twee extra nachten.

Dag 9 thuisreis
Het einde van de reis. Je vliegt terug naar huis, blijft nog een paar dagen in Riga of vervolgt je tocht door de Baltische landen.

Top