Fietsen van Tallinn naar Riga

Print Print

Uitgebreide reisinfo Fietsen van Tallinn naar Riga

Deze fietsreis voert van Tallinn over de landelijke eilanden van Estland naar Riga. Een ideale combinatie van de twee drukke hoofdsteden met de rust van het platteland.
Je kunt er voor kiezen zelf je fietsen mee te nemen. Of via Blini Reizen een fiets huren; dat geldt ook voor zaken als fietstassen, plakspullen en helmen. De accommodatie onderweg is geregeld, je slaapt in verschillende soorten hotels en guesthouses. Verder is het mogelijk een deel van je bagage vooruit te sturen naar Riga. Ten slotte: de reis is eenvoudig te verlengen met extra dagen onderweg of in een van beide steden.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 16 dagen
Beste reistijd: mei t/m september

Prijs vanaf: € 675,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Estland en Letland.
Meer achtergrondinformatie over deze reis vind je in een reisverslag van juli 2011.

Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Tallinn
De reis begint in Tallinn, de mooie en prettige hoofdstad van Estland. Je hebt alle tijd om van Tallinn te genieten en je voor te bereiden op de fietstocht.

Dag 3 Padise
De derde dag fiets je vanaf Tallinn langs de kust naar het westen. Je volgt een van de Europese langeafstandsfietspaden. Je komt langs het openluchtmuseum Rocca al Mare en langs de kliffen van Tabasalu.
Je overnacht in een kampeerboerderij niet ver van het dorp Padise. In het dorp zelf liggen de ruines van het Padise klooster, die zeker een bezoekje waard zijn.

Fietsen Tallinn – Padise: 69 km

Dag 3 Haapsalu
Over smalle, stille asfaltwegen rijd je door de bossen en velden verder naar het westen. Vandaag is Haapsalu de bestemming. Dit stadje, met niet meer dan 11.000 inwoners heeft sinds 1279 stadsrechten. Uit deze tijd stamt het kasteel met zijn kathedraal. Haapsalu is nu een kleine badplaats, met een mooie boulevard en pittoreske houten huisjes.

Fietsen Padiste – Haapsalu: 59 km

Dag 5 Kardla (op Hiiumaa)
Tien kilometer buiten Haapsalu vertrekt de veerboot. Anderhalf uur later fiets je de rust en stilte van het eiland Hiiumaa in. Tijdens de 25 kilometer fietsen naar Kärdla, het grootste dorp van het eiland, kom je langs Suuremoise kasteel, de kerk van Puhalepa en het Soera-museum, dat zich richt op het plattelandsleven op de westelijke eilanden. Kärdla zelf is een ontspannen en vriendelijk dorp, waar onthaasten vanzelfsprekend is.

Haapsalu – veerboot: 10 km; overtocht veerboot: 1,5 uur; fietsen haven – Kardla: 25 km

Dag 6 Kassari – Leisi (op Saaremaa)
De volgende ochtend rijd je over het platteland van Hiiumaa naar het zuiden. Het eilandje Kasari dat te bereiken is over een lange brug, heeft prachtige natuur en een paar fijne stranden. Het is een leuke stop voordat je een volgende veerboot pakt, dit keer naar het grote eiland van Saaremaa.
Je komt aan in het haventje van Triigii en fietst vanaf daar naar het dorpje Leisi.

Fietsen Kardla – Leisi: 56 km

Dag 7 Kuressaare
Langs windmolens en verlaten vuurtorens vervolg je de volgende dag je weg over het landelijke Saaremaa. Doel van de dag is Kuressaare. Dit stadje is een klein toeristencentrum, met een oude kern, restaurants, terrasjes en direct buiten de stad een aantal stranden.

Fietsen Leisi – Kuressaare: 52 km

Dag 8 Koguva (Muhu)
Stille wegen door de bossen en velden van het eiland voeren je naar het oosten. Hier verbindt een brug Saaremaa met het kleinere eiland Muhu. Je overnacht in het sfeervolle vissersdorpje Koguva.

Fietsen Kuressaare – Koguva: 76 km

Dag 9 Kopu
De laatste boottocht brengt je terug naar het vaste land. Daarna volg je de kust naar het zuidoosten. Als je toe bent aan een stop, rijd je zo door de bossen naar het uitgestrekte en verlaten strand. Je overnacht in het plaatsje Varbla, niet ver van de zee.

Fietsen Koguva – veerboot: 20 km; veerboot: half uur; veerboot – Varbla: 38 km

Dag 10 Parnu
Na de stilte van de eilanden kom je nu weer terug in de bewoonde wereld. De stad Parnu heeft 44.000 inwoners en een sfeervol en vriendelijk centrum. Het is een badplaats die in de zomer populair is bij Esten en Finnen.

Fietsen Varbla – Parnu: 70 km

Dag 11 Kabli
De laatste fietsdag door Estland. Je volgt de kust verder naar het zuiden. In het dorpje Kabli overnacht je in een oud Sovjet-hotel, direct aan het water.

Fietsen Parnu – Kabli: 54 km

Dag 12 Limbazi
Estland en Letland maken beiden deel uit van de EU en als je niet goed oplet mis je dan ook de grensovergang. Limbazi is een vriendelijk dorp en daarmee een leuke kennismaking met Letland

Fietsen Kabli – Limbazi: 76 km

Dag 13 Sigulda
Sigulda ligt aan de rand van Gauja National Park. Dit is een prachtig, heuvelachtig en bebost natuurgebied waarin sfeervolle dorpen en vervallen kastelen voor afwisseling zorgen. Sigulda is het centrum voor de regio, en een gezellig stadje.

Fietsen Limbazi – Sigulda: 54 km

Dag 14-16 Riga
Natuurlijk is het mogelijk verder te fietsen naar Riga. Het is immers maar 53 kilometer. Maar zoals bij elke grote stad voert deze route deels over drukke wegen en veranderen de bossen al snel in buitenwijken. Wij raden daarom aan toch maar in de trein te stappen. De fietsen kunnen gewoon mee.

Je sluit de reis af in Riga, een grote stad met veel gezichten waar veel te zien en te beleven is. Pas op dag 16 vertrek je richting huis.

Top