Fietsreis Litouwen (8 dagen)

Print Print

Uitgebreide reisinfo Fietsreis Litouwen (8 dagen)

Ontdek de natuur en het plattelandsleven van west-Litouwen. Deze ontspannen fietstocht voert je over velden en bossen, door kleine boerendorpen en vissersplaatsjes. Je fietst door het natuurpark van de Nemunas-delta en steekt per boot over naar de Koerse schoorwal, een door Unesco erkend natuurgebied.

Voordat je op de fiets vertrekt, krijg je een briefing en ontvang je een informatiepakket met onder meer een routebeschrijving, kaarten en noodnummers. Je hoeft niet met bagage te fietsen: deze wordt van hotel naar hotel vervoerd. Je kunt zelf je fiets meenemen of via ons een goede fiets ter plekke huren.

De fietstocht begint in Klaipéda. Je kunt via Riga naar Palanga vliegen, 25 kilometer ten noorden van Klaipéda. Of naar Riga of Vilnius, waarvandaan je in 4,5 uur met de bus in Klaipéda bent. Klaipéda is ook bereikbaar per boot, vanuit het Duitse Kiel.

Deze tocht is uitstekend te combineren met een paar dagen in de mooie steden Riga of Vilnius.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 8 dagen
Vertrek: elke zaterdag vanaf 25 mei tot en met 31 augustus 2013

Prijs vanaf: € 525,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Litouwen.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1 Klaipéda
De reis begint in de oude havenstad Klaipéda. Het is een sfeervolle stad met een oud centrum, vol herinneringen aan het verleden als Duitse stad, en met een drukke haven.

Dag 2 Palanga
De dag begint met een ontmoeting met onze agent, die de fietstocht met je doorspreekt. Daarna stap je op de fiets voor de eerste fietstocht. Deze voert langs de kust naar het noorden, door het Giruliai-woud en regionale kustpark. De kliffen van dit park torenen tot 24 meter boven het strand uit.
Palanga is een echte badplaats, met een tien kilometer lang zandstrand, een 470 meter lange pier en oude houten villa’s die de stad karakter geven. Als je de verleiding van het strand kunt weerstaan zijn de botanische tuinen en het amber-museum de moeite waard.
In de middag fiets je weer terug naar Klaipéda.

Fietsen Klaipéda – Palanga – Klaipéda: 55 km

Dag 3 Siluté
Vandaag word je het eerste stuk, ongeveeer 30 km, vanuit Klaipéda met een busje vervoerd, daarna stap je op de fiets.
Stille fietspaden door de bossen en rustige landwegen voeren je het binnenland in. Het slaperige stadje Siluté ligt aan de rand van de Nemunas-delta. Dit is een uitgestrekt en ongerept natuurgebied van moerassen, riviertjes, eilanden en bossen.

Fietsen Klaipéda – Siluté: 55 km

Dag 4 Rusné-eiland
Je trekt de delta in en fietst naar het eiland Rusné. Het gelijknamige vissersdorpje ligt bij de samenvloeiing van drie rivieren. Zorg voor een picknick en zoek een plekje op de oever van een rivier om te genieten van de natuur, de rust en de vele vogels.
Je overnacht weer in Siluté.

Fietsen Siluté – Rusné – Siluté: 45 km

Dag 5-6 Nida
Je fietst door de delta naar Kaap Venté. Hier ligt een ornithologisch onderzoekscentrum, met een museum over de vogels van deze regio en een centrum waar vogels worden geringd. Leuk is het beklimmen van de 19e-eeuwse vuurtoren. Vanaf de top heb je een weids uitzicht over de bijzondere delta en de Koers lagune.
Je pakt de boot die je over de lagune naar de Koerse schoorwal brengt. Deze smalle, maar 98 kilometer lange, strook land is bedekt met bossen en duinen en vormt een uniek natuurgebied. Je slaapt hier twee nachten in het vissersdorp Nida. Dat betekent dat je dag 6 kunt gebruiken voor wandelingen, korte fietstochten of gewoon om te genieten van het uitgestrekte strand.

Fietsen Siluté – Venté – Nida: 40 km

Dag 7-8 Klaipéda
Je fietst door de bossen over de schoorwal naar het noorden. Een korte oversteek per veerboot brengt je terug in Klaipéda.

Op dag 8 reis je terug naar huis, vervolg je je reis door Litouwen of gaat door naar Letland.

Fietsen Nida – Klaipéda: 55 km

Top