Fietsreis Litouwen (9 dagen)

Print Print

Uitgebreide reisinfo Fietsreis Litouwen (9 dagen)

Ontdek vriendelijk Litouwen op de fiets. Deze tocht brengt je van het mooie Vilnius naar de havenstad Klaipéda. Onderweg kom je langs kastelen en vriendelijke dorpjes en door uitgestrekte bossen en lieflijke dalen. De afstanden zijn te overzien, dus je hebt onderweg voldoende tijd voor een picknick in het bos, een siësta op het strand, een koele duik in een meer of het beklimmen van een kasteeltoren.

Dit is een eenvoudige fietstocht. De afstanden zijn beperkt, de wegen vooral stil en vlak. Voor vertrek spreek je de fietstocht door met onze agent. Je ontvangt een goede kaart, een uitgebreide routebeschrijving en natuurlijk een noodnummer

Alle overnachtingen zijn geregeld. Je slaapt meestal in hotels, maar ook een keer in een eenvoudiger guesthouse. Tegen een meerprijs zijn alle diners inbegrepen. Je bagage wordt voor je van slaapplaats naar slaapplaats gebracht.

Je kunt zelf een fiets meenemen, maar het is ook mogelijk er een te huren via Blini Reizen.

Deze reis is eenvoudig uit te breiden. Neem aan het begin een extra dag in Vilnius of vervolg je reis vanaf Klaipéda. Dat laatste kan bijvoorbeeld met onze fietstocht Klaipéda-Riga, een busrit naar Riga of door middel van een fly&drive.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 9 dagen
Beste reistijd: juni t/m augustus

Prijs vanaf: € 475,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Litouwen.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1 Vilnius
Je vliegt naar Vilnius, de mooie en gezellige hoofdstad van Litouwen. Aan het einde van de middag ontmoet je onze agent. Jullie spreken de hele fietstocht en krijgen de fietsen (als je deze niet zelf hebt meegenomen) en al het informatiemateriaal.

Dag 2 Trakai
’s Ochtends heb je nog tijd om rond te kijken in Vilnius. Jouw Ronde van Litouwen begint namelijk met een korte etappe naar Trakai. Midden in de bossen ligt hier een serie meren. En op een eiland in een van die meren ligt een kasteel dat weinig verrassend vaak het decor van ridderfilms is. Het is leuk door het kasteel te wandelen en de verschillende tentoonstellingen over de geschiedenis van het land te bekijken.

Je overnacht in een hotel in het dorpje Trakai.

Fietsen Vilnius – Trakai: 30 km

Dag 3 Kaunas
Je tocht voert je verder naar het westen. Je fietst door een licht golvend landschap van bossen en meertjes. Halverwege kom je door Elektrenai, dat zijn naam dankt aan de grote elektriciteitscentrale. De etappe eindigt in Zasliai, waar je op in de trein stapt voor een korte rit naar Kaunas.

Je slaapt in een 4****-hotel in het centrum van Kaunas

Fietsen Trakai – Zasliai: 60 km

Dag 4 Raudone
Neem de ochtend de tijd om rond te kijken in Kaunas, de tweede stad van het land en een gezellige studentenstad. Het is leuk even rond te lopen door het oude centrum, langs kerken en herenhuizen.

’s Middags fiets je langs de Nemunas-rivier naar Mikytai, waar je een pontje naar de overkant pakt. Hierna fiets je verder langs de rivier, die lang de grensrivier was tussen het Russische rijk en Polen. Je steekt per brug de Dubysa-rivier over en komt langs de grafheuvel van Hertog Gediminas, een van de grote Litouwers uit de geschiedenis. Je overnacht in Raudone, dat bekend is om zijn indrukwekkende kasteel.

Vandaag overnacht je in een guesthouse.

Fietsen Kaunas – Raudone: 65 km

Dag 5 Taurage
Je vervolgt je weg door het mooie dal van de Nemunas-rivier. In Jurbarkas kom je langs een ander kasteel uit de 16e eeuw. Al deze kastelen werden gebouwd in de lange strijd tussen de Duitse ridders langs de kust van de Baltische zee en de Litouwers in het binnenland.
Pas in het stadje Smalininkai verlaat je de rivier en duik je de bossen in. Al snel rijd je door het Viesvile-natuurpark, dat het 15 kilometer lange stroomdal van het gelijknamige riviertje beschermt.

In het dorp Taurage slaap je in een eenvoudig, maar sfeervol hotel.

Fietsen Raudone – Taurage: 68 km

Dag 6 Siluté
Stille, landelijke wegen die afwisselend door bossen en over landbouwgrond voeren, brengen je langs rustige dorpen naar het stadje Siluté. Je slaapt hier weer in een 3***-hotel.

Fietsen Taurage – Siluté: 62 km

Dag 7 Nida

Siluté is de uitvalsbasis voor tochten door de Nemusas-delta, een bijzonder natuurgebied van kreken, baaien, riviertjes, bossen en velden dat een belangrijke broedplaats voor vogels vormt. Je fietst door de delta naar het dorp Venté, Hier kun je een vogelcentrum bezoeken en de oude vuurtoren beklimmen voor een uitzicht over de delta.
Een veerboot brengt je over een lagune naar Nida. Dit voormalige vissersdorp ligt op de Koerse schoorwal, een 98-kilometer lange, smalle strook bossen en duinen tussen de lagune en de zee. De witte stranden zijn hier lang en stil.

Fietsen Siluté – Venté – Nida: 40 km

Dag 8 Klaipéda
Je fiets over de schoorwal totdat je het noordelijke puntje bereikt. Hier stap je op een veerbootje die je naar de oude havenstad Klaipéda brengt.

Fietsen Nida – Klaipéda: 55 km

Dag 9 thuisreis
Je fietstocht is tot een einde gekomen. Je vliegt naar huis, pakt de bus terug naar Vilnius of vervolgt je reis met een busreis naar Riga, de leuke hoofdstad van Letland. Als je nog niet genoeg hebt van de fiets, kun je verder fietsen naar Riga. Blini heeft ook voor dit traject een bijzondere route.

Top