Gouden Driehoek (7 dagen)

Print Print

Gouden Driehoek (7 dagen)

De ideale introductie tot India. Deze korte reis voert je langs de hoogtepunten van Noord-India: Delhi, de hoofdstad die oud & nieuw, modern & traditioneel combineert; Agra, met de wereldberoemde Taj Mahal; en Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, symbool voor kleurrijk India.

Je reist comfortabel en flexibel per auto met chauffeur. Dat betekent dat je onderweg kunt stoppen waar je wilt en dat je, natuurlijk in overleg met de chauffeur, de vertrektijden zelf kunt bepalen. Je kunt de auto met chauffeur ook gebruiken voor vervoer overdag ter plaatse, bijvoorbeeld op de middag dat je aankomt in Agra of tijdens de volle dag in Jaipur.

Natuurlijk is deze reis eenvoudig uit te breiden. Een paar suggesties? De tijgerparken van Madhya Pradesh, de stranden van Kerala, de bergen van Ladakh of de ghats van Varanasi.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 7 dagen
Beste reistijd: oktober t/m maart

Prijs vanaf: € 225,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Delhi
De reis begint in de hoofdstad Delhi. Deze grote stad is vaak de eerste kennismaking met het vaak hectische India. Veel reizigers verlaten de stad direct en dat is jammer, want Delhi is een boeiende stad met veel verschillende gezichten. In Old Delhi vind je de grote moskee en het Rode Fort en daar vlakbij de smalle straten en steegjes van Chandni Chowk, de drukke, kleurrijke en gezellige bazaars. In New Delhi wisselen statige Brits-koloniale gebouwen en moderne glazen winkelpaleizen en hotels elkaar af. En in het zuiden van de stad ligt de indrukwekkende Qutab Minar, werelderfgoed.

Dag 3 Agra
Je rijdt per auto met chauffeur naar het zuiden. Een nieuwe, goede snelweg brengt je naar Agra. Hier staat Indiaas bekendste icoon: de wonderschone Taj Mahal. Deze graftombe werd gebouwd door moghul-keizer Sjah Jahan voor zijn geliefde Mumtaz Mahal en is een van de mooiste gebouwen ter wereld.
Maar Agra is meer dan alleen de beroemde Taj. Aan de oevers van de rivier staat het indrukwekkende Rode Fort. En op de andere oever ligt Itimad ud-Daula, een prachtige, kleine, witmarmeren graftombe die als inspiratiebron voor de grote Taj heeft gediend.

Dag 4-5 Jaipur
Onderweg naar Jaipur moet je stoppen bij Fatehpur Sikri. Deze spookstad werd ooit gebouwd door keizer Akbar maar al snel verlaten door een gebrek aan water. Bijzonder is de zaal met in het midden op een pilaar de zetel van Akbar. Vier galerijen leiden naar Akbar’s zetel en het verhaal is dat in elke hoek een adviseur van een van de grote godsdiensten zat.

Jaipur is voor veel mensen het echte India, van de paleizen en de forten, met markten vol kleuren en geuren, van vrouwen in sari’s en mannen met trotse snorren. Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en een grote hectische stad. Het oude centrum staat vol prachtige monumenten. Buiten de stad ligt de oude hoofdstad Amber, waar je de paleismuren bereikt op de rug van een olifant.

Dag 6 Delhi
Je rijdt terug naar Delhi. Hier stap je dezelfde avond op het vliegtuig naar huis.

Dag 7 thuisreis
Aankomst in Nederland of België.

Top