Kashmir (5 dagen)

Print Print

Kashmir (5 dagen)

Je trekt in drie dagen vanaf Leh over de bergen naar de brede en groene vallei van Kashmir. Hier slaap je twee nachten op een woonboot op het sfeervolle en rustige Dal Lake.

Dit pakket is ideaal als verlenging van onze reis De weg naar Ladakh. Het is ook los hiervan te boeken: je vliegt dan vanaf Delhi naar Leh om door de bergen naar Srinagar te reizen. Het ligt dan wel voor de hand eerst nog een paar dagen in Leh te blijven om de omliggende valleien te verkennen. Andersom is natuurlijk ook mogelijk: vlieg naar Srinagar en reis vanaf daar door naar Leh.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 5 dagen
Beste reistijd: mei t/m oktober

Prijs vanaf: € 549,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1 Alchi
Deze reis begint in Leh, de hoofdstad van Ladakh, diep in de bergen van het noordwesten van India. Leh is bereikbaar per vliegtuig of over land, via een spectaculaire route. Kijk hiervoor bij onze reis
“De weg naar Ladakh”.

Het eerste deel van je tocht door de bergen voert je naar het oosten door de vallei van de Indus. Je stopt bij Spituk Gompa, niet ver buiten Leh. Wat verderop ligt het mooie dorpje Phyang, waar een gompa uit de 16e eeuw staat.
Verder naar het oosten ligt het vredige dorp Likir. Hier staat een prachtige gompa uit de 14e eeuw. Het was de eerste gompa in de regio die werd gebouwd door Tibetanen.
In de middag kom je aan in het volgende dorp: Alchi. Een wandeling door het dorp en de omgeving is zeker een aanrader. Maar vergeet ook niet de duizend jaar oude gompa te bezoeken.

Je overnacht in een hotel in Alchi.

Dag 2 Kargil
Je bezoekt eerst de zijvallei Ridzong waar een klooster en een gompa liggen. Daarna laat je de Indus achter. Je komt door het dorpje Lamayuru en klimt naar de onherbergzame Fotu La-pas (4147 meter) en vervolgens de 3760 meter hoge Namika La-pas. Deze laatste pas vormt de scheiding tussen de boeddhistische valleien rond Leh en de islamitische vallei van Kargil.
Het stadje Kargil was vroeger een belangrijke handelspost. De splitsing tussen India en Pakistan heeft aan deze positie een einde gemaakt. Je bent hier overigens dicht bij de Pakistaanse grens en de bewoners zijn nauw verwant met de mensen in het Pakistaanse Baltistan.

Dag 3-4 Srinagar
De hoofdweg van Leh naar Srinagar volgt een dal tussen indrukwekkende bergen. De natuur tijdens deze dag is prachtig en verveelt geen moment. Onderweg kom je door kleine dorpen. Onverharde wegen voeren zijdalen in. Aan het einde van de dag bereik je brede, groene en vruchtbare vallei van Kashmir. Het is een prachtig gebied met een uitstekend klimaat. Niet voor niets hadden de Moghul-keizers hier hun zomerpaleizen.

Je slaapt twee nachten in Srinagar in een van de traditionele woonboten op het vredige Dal-meer.

Je hebt de beschikking over een auto met chauffeur. Maak een boottocht over het meer, wandel door de beroemde tuinen van de Moghuls en bezoek Gulmarg.

Dag 5
Je vliegt vanaf Srinagar naar Delhi.

Top