Ladakh (8 dagen)

Print Print

Spituk (foto: Ellen Elvader)

Een 8-daagse reis naar Ladakh. Vanuit de hoofdstad Leh maak je verschillende dagexcursies in de omliggende valleien en je steekt per jeep de 5602 meter hoge Khardung-La pas over naar de Nubra-vallei.

Deze reis brengt je niet alleen in contact met de spectaculaire en prachtige natuur van de Himalaya, maar biedt ook een kennismaking met de boeddhistische cultuur van wat “klein Tibet” wordt genoemd.

In de zomer is Ladakh ook bereikbaar over land, via een spectaculaire route door de bergen. Kijk voor informatie naar onze reis De weg naar Ladakh.

De reis begint en eindigt in Delhi en is daarmee eenvoudig te combineren met een van onze andere reizen door Noord-India of, na een binnenlandse vlucht, Zuid-India.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 8 dagen
Beste reistijd: juni t/m oktober

Prijs vanaf: € 890,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-3 Leh en omgeving
Je vliegt vanaf Delhi naar Leh, diep in de bergen van het noordwesten van India. Leh is de hoofdstad en met 30.000 inwoners ook de grootste plaats van Ladakh, het oude koninkrijk dat bestaat uit de bergvallei van de Indus en verschillende zijvalleien.
Leh was eeuwenlang een belangrijke handelspost. Hiervandaan trokken karavanen yaks met handelswaar over de bergpassen, naar Tibet, China, India, Kashmir en Centraal-Azië. Ladakh wordt ook wel Klein Tibet genoemd. De bevolking is cultureel en religieus nauw verwant met de Tibetanen.

De middag van 2 heb je tijd voor Leh zelf. Natuurlijk bezoek je dan ook het Stok Palace, het paleis van de vorsten van Leh. Het is nu een museum dat een boeiend inkijkje biedt in het leven van de koninklijke familie van Ladakh.

Leh is de komende dagen de uitvalsbasis voor verschillende dagtochten door de schitterende natuur van de omliggende dalen. Je reist per auto of jeep met chauffeur, een comfortabele en flexibele manier van reizen.

Op dag 3 bezoek je Spituk Gompa (een gompa is een versterkt klooster) en Sankar Gompa. Niet ver van Spituk ligt het mooie dorpje Phyang, waar een gompa uit de 16e eeuw staat.
De volgende dag rijd je naar het oosten. Hier liggen drie gompa’s: Shey, Thiksey en Hemis. Alledrie de gompa’s hebben hun eigen karakter en eigen sfeer. Als je geluk hebt kun je bij Thiksey een ritueel bijwonen. Een groot deel van het plezier van deze excursies is de tocht door de indrukwekkende natuur.

Dag 4-5 Nubra
Je trekt verder de bergen in. Vanaf Leh beklim je (per jeep) de 4602 meter hoge Khardung La, de hoogste berijdbare pas ter wereld. De uitzichten tijdens de beklimming en vanaf de top over de omliggende bergen en dalen zijn adembenemend. Vanaf de pas daal je af naar de brede vallei van de Nubra. De vruchtbare vallei ligt op ruim 3000 meter hoogte en staat bekend om zijn vruchten. Het is een prachtig, ongerept gebied met alleen kleine dorpen en oude gompas. De moderne wereld is hier ver weg. Je slaapt twee nachten in een comfortabel kamp en hebt dus een volle dag voor de Nubra-vallei.

Dag 6-7 Leh en omgeving
Je keert terug naar Leh, uiteraard weer over de spectaculaire Khardung La-pas.

Op dag 7 maak je een laatste dagexcursie vanuit Leh. Je rijdt door de vallei naar het westen. De gompa van Lamayuru stamt uit de 10e eeuw en is de oudste van Ladakh. Twee andere gompas liggen in de dorpen Likir en Alchi. Het is elke keer weer leuk om door de dorpjes te wandelen.

Dag 8 Delhi
Je vliegt terug naar Delhi.

Top