Sint-Petersburg Stedentrip

Print Print

 Sint-Petersburg Stedentrip

Prachtig Sint-Petersburg

Peter de Grote bouwde zijn stad als venster naar het westen. Sint-Petersburg werd de meest Europese en mooiste stad van Rusland. Een ideale bestemming voor een stedentrip van enkele dagen, al is het alleen maar vanwege de schoonheid van de stad en de topmusea.

Sint-Petersburg is een bijzondere en leuke toevoeging aan elke reis door de Baltische landen. Vanaf de Estse hoofdstad Tallinn rijden directe dagtreinen die er iets meer dan 6 uur over doen. Een treinreis tussen Sint Petersburg en Helsinki duurt maar 3,5 uur. Vanaf Riga en Vilnius kun je een nachttrein pakken, natuurlijk een leuke en bijzondere manier om in Sint-Petersburg aan te komen. Ook zijn er betaalbare vluchten vanaf Vilnius, Riga en Tallinn.
Na je verblijf in Sint-Petersburg kun je direct terugvliegen naar huis.

Een verblijf in Sint-Petersburg kan eenvoudig worden uitgebreid, bijvoorbeeld met een bezoek aan de oude steden Novgorod en Pskov. Verder kan Blini Reizen uiteraard allerlei dagexcursies regelen.

Blini Reizen heeft in Sint-Petersburg hotels in drie verschillende prijsklassen geselecteerd.

Hotel Moskva (4****; hotelklasse I)
Een groot Sovjet-hotel met eenvoudige maar comfortabele kamers. Hotel Moscow ligt aan het einde van de beroemde Nevsky Prospect, direct tegenover het Alexander Nevsky-klooster. Met de metro sta je binnen 10 minuten in het centrum.

Hotel Sokos Vasilievsky (4****; hotelklasse II)
Uitstekend hotel van de Finse hotelketen Sokos. Het grote hotel is ideaal gelegen op het eiland Vasilievsky. Ver weg van de drukte van het vasteland maar op niet meer dan 15 minuten lopen van de Hermitage.

Sokos Palace Bridge (5*****; hotelklasse III)
Erg goed en smaakvol hotel van een Finse keten. Het 19e-eeuwse gebouw ligt direct aan de Neva en op loopafstand van de Peter-en-Paul kathedraal De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend.

W St. Petersburg (5*****; hotelklasse III)
Luxe design hotel, onderdeel van de W-hotels van de Starwood-keten. Met uitzicht op de Sint Isaac-kathedraal, direct gelegen achter de Admiraliteit en vlakbij de Hermitage.

Reistype: individuele reis
Beste reistijd: hele jaar

Prijs vanaf: € 55,- per nacht (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Rusland.

Top